NAJ VAŠE VARČEVANJE

obrodi obilne
sadove

Varčujte postopoma,
NA DOLGI ROK.

Varna starost

Za ohranitev enakega življenjskega standarda tudi po upokojitvi je potrebno razmišljati o dodatnem pokojninskem varčevanju.

Za mlajše Za starejše

Prihodnost otrok

Zadostite raznolikim finančnim potrebam svojega otroka v obdobju odraščanja pa vse do osamosvojitve.

Preberi več

Uresničene želje

Vsi imamo svoje sanje in želje. Za nekatere je to potovanje, nov avto, lastno stanovanje.

Uresničite jih

Kako uspešno varčevati v vzajemnih skladih? Preberite več v tej brošuri.

Prenovili smo spletno stran

Z veseljem sporočamo, da smo prenovili našo spletno stran in jo naredili prijaznejšo do vas, naših uporabnikov. Želeli smo ustvariti bolj prijazno okolje, kjer je omogočeno funkcionalno brskanje na katerikoli napravi – računalniku, tablici ali mobilnem telefonu, saj se zavedamo pomena svetovnega spleta na vseh področjih delovanja.

Upamo, da bo nova rešitev ponudila enostavnejše in hitrejše iskanje po spletnih vsebinah, zato vas prosimo, da nas kmalu ponovno obiščete, saj bomo vsebine redno osveževali in dopolnjevali.

Tečajnica

Podskladi VEP
(v EUR)
Sprememba
danes (%)
Sprememba
1 leto (%)
Sprememba
3 leta (%)
Sprememba
5 let (%)
Podrobnosti Pristopi
PSP Pika 25,70 0,12 3,44 10,83 8,53 Preberi več Pristopi
PSP Živa 20,99 0,29 16,33 26,16 45,70 Preberi več Pristopi
PSP Modra linija 1,79 0,29 10,80 10,06 30,84 Preberi več Pristopi
PSP Optima 5,87 0,37 12,40 25,88 41,91 Preberi več Pristopi

Podatki na dan: 26.04.2017

Zakaj vlagati
v sklade?

Na voljo imate številne možnosti varčevanja, a v praksi se je izkazalo, da je varčevanje v vzajemnih skladih na dolgi rok najperspektivnejši izbor.

Preberi več

Zakaj varčevati
v primorskih skladih?

Družba Primorski skladi upravlja vzajemne sklade že od leta 1994. Pohvalimo se lahko z izvrstnimi rezultati.

Preberi več

Kako
pristopiti?

K varčevanju v skladih pristopite tako, da se osebno oglasite na vpisnih mestih, ki sprejemajo pristopne izjave.

Preberi več

Strokovni članki in novice

/ Strokovni članki

Francozi borzam ponudili energijo za nov zalet.

Če so kapitalski trgi zadnje tedne predvsem iskali razlog za osvajanje novih rekordov, so ga minuli teden tudi našli. Ime mu je Emmanuel Macron in je prvi kandidat za zmago na francoskih predsedniških volitvah 7. maja. Gre za nekdanjega bančnika, zagovornika sedanjega statusa-quo, od katerega ima največje koristi seveda predvsem evrobirokratska elita. Žal tako kot on tudi njegova nasprotnica, kandidatka desne opcije, Marine Le Pen nima kakih posebej pametnih rešitev za čedalje slabšo kakovost življenja povprečnega Francoza. Kljub temu so bile borze navdušene nad vodstvom Macrona po prvem krogu predvsem zato, ker Le Pen-ova odkrito grozi s premislekom o obstoju Francije v evroobmočju. Za borze je pač znano, da ne marajo sprememb. Ali je to dobro tudi za ljudi pa najbrž nikogar več ne zanima, še najmanj politikov, ki stojijo v vrsti za stolčke. Zaradi tega procesa je seveda popolnoma naravno, da se na vsakih naslednjih volitvah pojavlja bolj radikalen kandidat. In nekega dne bo tak kandidat nekje tudi izvoljen…

/ Novice

V prvi polovici marca se je po zmagi zmerne desnice na nizozemskih volitvah na borze, zlasti evropske, vrnil optimizem, ki ga ni omejil niti pričakovani dvig referenčne obrestne mere v ZDA. Šele težave, ki jih ima novi predsednik v kongresu pri sprejemanju njegovih predlogov, so na delniških trgih povzročile nekaj ohladitve. Borzne padavine je prekinil konec prvega kvartala, saj je to čas za lepotne popravke bilanc ter rezultatov velikih skladov. Spremembe VEP-ov naših skladov so bile mešane, skladno z dogajanjem na finančnih trgih. PSP Modra linija je mesec marec zaključila z VEP 1,7807€ ter 0,16 % rastjo, PSP Optima je VEP povečala za 1,5 %, na 5,8441€, PSP Pika je na račun obvezniških naložb zabeležil padec v višini -0,24 % ter VEP 25,6759€, 0,17 % padec je zabeležil tudi sklad PSP Živa ter mesec končal z VEP 20,8029€.