NAJ VAŠE VARČEVANJE

obrodi obilne
sadove

Varčujte postopoma,
NA DOLGI ROK.

Varna starost

Za ohranitev enakega življenjskega standarda tudi po upokojitvi je potrebno razmišljati o dodatnem pokojninskem varčevanju.

Za mlajše Za starejše

Prihodnost otrok

Zadostite raznolikim finančnim potrebam svojega otroka v obdobju odraščanja pa vse do osamosvojitve.

Preberi več

Uresničene želje

Vsi imamo svoje sanje in želje. Za nekatere je to potovanje, nov avto, lastno stanovanje.

Uresničite jih

Kako uspešno varčevati v vzajemnih skladih? Preberite več v tej brošuri.

Prenovili smo spletno stran

Z veseljem sporočamo, da smo prenovili našo spletno stran in jo naredili prijaznejšo do vas, naših uporabnikov. Želeli smo ustvariti bolj prijazno okolje, kjer je omogočeno funkcionalno brskanje na katerikoli napravi – računalniku, tablici ali mobilnem telefonu, saj se zavedamo pomena svetovnega spleta na vseh področjih delovanja.

Upamo, da bo nova rešitev ponudila enostavnejše in hitrejše iskanje po spletnih vsebinah, zato vas prosimo, da nas kmalu ponovno obiščete, saj bomo vsebine redno osveževali in dopolnjevali.

Tečajnica

Podskladi VEP
(v EUR)
Sprememba
danes (%)
Sprememba
1 leto (%)
Sprememba
3 leta (%)
Sprememba
5 let (%)
Podrobnosti Pristopi
PSP Pika 25,88 0,14 4,13 9,59 9,87 Preberi več Pristopi
PSP Živa 21,55 -0,38 19,31 23,41 62,81 Preberi več Pristopi
PSP Modra linija 1,82 0,53 15,90 7,43 40,05 Preberi več Pristopi
PSP Optima 5,91 0,08 16,05 21,13 48,10 Preberi več Pristopi

Podatki na dan: 26.06.2017

Zakaj vlagati
v sklade?

Na voljo imate številne možnosti varčevanja, a v praksi se je izkazalo, da je varčevanje v vzajemnih skladih na dolgi rok najperspektivnejši izbor.

Preberi več

Zakaj varčevati
v primorskih skladih?

Družba Primorski skladi upravlja vzajemne sklade že od leta 1994. Pohvalimo se lahko z izvrstnimi rezultati.

Preberi več

Kako
pristopiti?

K varčevanju v skladih pristopite tako, da se osebno oglasite na vpisnih mestih, ki sprejemajo pristopne izjave.

Preberi več

Strokovni članki in novice

/ Strokovni članki

Vlagatelji preizkušajo vztrajnost centralnih bank.

Prve dni pravkar minulega tedna je še kazalo, da bodo borzni indeksi morda osvojili nove rekorde, a se to nato v nadaljevanju ni zgodilo. Pohod na nove vrhove je kot kaže preprečila cena nafte, ki vztrajno pada in se že počasi približuje nivojem pred odločitvijo OPEC-a o znižanju proizvodnje novembra lani. Arabske države proizvajalke v svoje scenarije očitno niso vkalkulirale, da bodo ameriški »shale« proizvajalci v takem obsegu preživeli krizo iz začetka lanskega leta. Ne samo preživeli, letos celo na trg znova pošiljajo rekordne količine nafte. Ker je socialni standard državljanov avtokratskih režimov z arabskega polotoka precej odvisen od cen nafte, bodo ti režimi najbrž posegali po čedalje bolj obupanih poskusih dviga cen nafte. Z drsenjem splošnega socialnega standarda je namreč ogrožena tudi sama oblast v teh državah. Morda velja tudi ali predvsem v tej luči gledati zadnje zaostrovanje diplomatskih razmer na relaciji Savdska Arabija – Katar – Iran.

/ Novice

Letošnji maj ni potrdil borznega pregovora »Prodaj v maju in odidi stran« (Sell in may and go away), saj je večina pomembnejših delniških indeksov dosegla lepe rasti. Izjema so bili trgi v razvoju. Francoske volitve so s prepričljivo zmago Macrona vidno zadovoljile finančne trge. Za vmesno ohladitev je poskrbel ameriški predsednik, ki se spušča v čedalje večje afere in s tem močno načenja zaupanje v ameriško politiko. In čeprav volatilnost delniških trgov, ki je dosegla novo desetletno dno, nakazuje da vlagatelji na obzorju ne vidijo nikakršnih nevarnosti, se opozorila o nastalih neravnovesjih v finančnem sistemu kar vrstijo.