NAJ VAŠE VARČEVANJE

obrodi obilne
sadove

Varčujte postopoma,
NA DOLGI ROK.

Varna starost

Za ohranitev enakega življenjskega standarda tudi po upokojitvi je potrebno razmišljati o dodatnem pokojninskem varčevanju.

Za mlajše Za starejše

Prihodnost otrok

Zadostite raznolikim finančnim potrebam svojega otroka v obdobju odraščanja pa vse do osamosvojitve.

Preberi več

Uresničene želje

Vsi imamo svoje sanje in želje. Za nekatere je to potovanje, nov avto, lastno stanovanje.

Uresničite jih

Kako uspešno varčevati v vzajemnih skladih? Preberite več v tej brošuri.

Prenovili smo spletno stran

Z veseljem sporočamo, da smo prenovili našo spletno stran in jo naredili prijaznejšo do vas, naših uporabnikov. Želeli smo ustvariti bolj prijazno okolje, kjer je omogočeno funkcionalno brskanje na katerikoli napravi – računalniku, tablici ali mobilnem telefonu, saj se zavedamo pomena svetovnega spleta na vseh področjih delovanja.

Upamo, da bo nova rešitev ponudila enostavnejše in hitrejše iskanje po spletnih vsebinah, zato vas prosimo, da nas kmalu ponovno obiščete, saj bomo vsebine redno osveževali in dopolnjevali.

Tečajnica

Podskladi VEP
(v EUR)
Sprememba
danes (%)
Sprememba
1 leto (%)
Sprememba
3 leta (%)
Sprememba
5 let (%)
Podrobnosti Pristopi
PSP Pika 25,73 -0,05 2,13 7,12 8,83 Preberi več Pristopi
PSP Živa 20,73 0,34 6,31 19,16 44,77 Preberi več Pristopi
PSP Modra linija 1,75 -0,26 4,87 2,55 25,73 Preberi več Pristopi
PSP Optima 5,66 -0,43 4,84 14,83 30,61 Preberi več Pristopi

Podatki na dan: 21.08.2017

Zakaj vlagati
v sklade?

Na voljo imate številne možnosti varčevanja, a v praksi se je izkazalo, da je varčevanje v vzajemnih skladih na dolgi rok najperspektivnejši izbor.

Preberi več

Zakaj varčevati
v primorskih skladih?

Družba Primorski skladi upravlja vzajemne sklade že od leta 1994. Pohvalimo se lahko z izvrstnimi rezultati.

Preberi več

Kako
pristopiti?

K varčevanju v skladih pristopite tako, da se osebno oglasite na vpisnih mestih, ki sprejemajo pristopne izjave.

Preberi več

Strokovni članki in novice

/ Strokovni članki

Prvi znaki abstinenčne krize.

V skladu z našimi julijskimi predvidevanji se na finančnih trgih vendarle začenja premikanje. Naraščati je začela tudi pričakovana volatilnost. Koraki so zaenkrat še izjemno sramežljivi, saj ne moremo govoriti o kakih večjih spremembah tečajev. Zaenkrat še ostajamo znotraj rastočega »klina«, vendar je v pomembnejših borznih indeksih čedalje bolj očitna interna disperzija moči. Oži se vrh vodilnih delnic, ki še naraščajo, vse bolj pa se širi baza tistih, ki počasi zapadajo v negativni trend. Trg je več kot očitno utrujen in bi za nadaljevanje rasti potreboval močno dozo poživil. Poglejmo, kaj si o tem mislijo šefi monetarnih kartelov.

/ Novice

Trend borznega dolgčasa se je razvlekel čez ves julij. Gibanja borznih indeksov so bila iz tedna v teden na moč podobna tistim iz prejšnjega. Še največje premike so beležili valutni trgi, predvsem ameriški dolar. Ta se je v drugi polovici meseca prebil na najvišjo vrednost v zadnjih dveh letih. Drsenja dolarja ni ustavila niti ameriška centralna banka, krepljenja evra pa ne izjava Maria Draghija. Zaradi drsenja vrednosti ameriškega dolarja proti večini valut, so ameriški borzni indeksi vsak dan presegli vrh prejšnjega, evropski borzni indeksi pa na drugi strani zaradi krepitve evra niso našli moči za pozitivne premike. Večina objav polletnih rezultatov poslovanja ameriških in evropskih podjetij kaže, da gre podjetjem dobro, prihodki, dobički in marže rastejo, večina makroekonomskih objav pa, da je optimizem na vrhuncu.